[Tràiler] EL HOYO (2019): Una distopia carcerària amb sàtira. ¿La pel·lícula sci-fi de l'any? - LaZonaMuerta.com | Noticias de cine de terror independiente

Breaking

domingo, 29 de septiembre de 2019

[Tràiler] EL HOYO (2019): Una distopia carcerària amb sàtira. ¿La pel·lícula sci-fi de l'any?

El Hoyo suposa el debut al llargmetratge del cineasta bilbaí Galder Gaztelu-Urrutia. La pel·lícula serà presentada a la Secció Oficial a Competició de l'imminent Festival de Sitges 2019, i arribarà precedida d'excel·lents crítiques després del seu pas pels festivals d'Austin i Toronto.


A mig camí entre La Fortalesa Infernal de Stuart Gordon i Cube de Vincenzo Natali, es postula El Hoyo (AKA The Platform), una coproducció catalana i espanyola de ciència-ficció dirigida per Galder Gaztelu-Urrutia, que després del seu pas pels festivals d'Austin i Toronto no ha fet més que acumular crítiques positives. Nosaltres la podrem veure al Festival de Sitges 2019, competint, com no podia ser d'una altra manera, a la Secció Oficial a Competició.

El Hoyo és una distopia situada en una presó, i té el següent argument:

Dues persones per nivell. Un nombre desconegut de nivells. Una plataforma amb menjar per a tots ells. Ets dels que pensen massa quan estan a dalt? O els que no tenen coratge quan estan sota? Si ho descobreixes massa tard, no sortiràs viu del forat.


La pel·lícula suposarà el debut al llargmetratge del bilbaí Galder Gaztelu-Urrutia després d'haver signat els curtmetratges 913 (04) i La casa de l'estany (11). Aquest debut, com dèiem abans, ha cridat molt l'atenció al públic i mitjans de comunicació especialitzats que van poder veure El Hoyo a Toronto i Austin, de manera que es tracta d'una ferma candidata a guanyar algun premi a Festival de Sitges. De fet, a Toronto va guanyar el premi del públic, el que nosaltres sempre considerem com el més important.

El Hoyo està protagonitzada per l'actor català Ivan Massagué (L'any de la plaga), Zorion Eguileon, Alexandra Masangkay i Antonia San Juan (Tot sobre la meva mare).

Les empreses productores de El Hoyo són principalment catalanes i basques, com ara les catalanes Zentropa i Dotze Entertainment, i la basca Basque Films.

Si us agrada Cube estem segurs que El Hoyo també us agradarà. No us perdeu el tràiler oficial perquè la cosa promet:  No hay comentarios:

Publicar un comentario